Как да изберем огърлица

Добре избраната огърлица може да прибави стил към вашия тоалет. В добавка към това, че е моден подарък, тя може да бъде изтълкувана и като романтичен жест.
Когато избирате огърлица, помнете че дължината и определя къде ще лежи. По-дългите модели подчертават бюста, докато по-късите акцентират върху извивките на шията.

Стандартни дължини

Повечето огърлици, които можете да намерите в бижутерийните магазини имат стандартни дължини, но дори когато те се разминават с еталоните, можете да си представите как ще изглежда украшението.
Използвайте огърлиците, които вече имате, за да определите дължината, която ще търсите при покупка на ново украшение или най-добре пробвайте такива с различна дължина.

Огърлици с приспособяема дължина

Някои огърлици имат допълнителни звена на единия край, така че при закопчаване дължината може да се приспособи. Тези бижута предоставят гъвкавост и избор, тъй като можете да променяте изгледа им, за да съответства на вашите желания и декоративните удължаващи краища изглеждат атрактивно като висят от задната част на врата ви. Този тип огърлици са добър избор, когато правите подарък и не сте сигурни каква дължина точно да купите.

Къси огърлици

Късите огърлици обикновено са с дължина около 40 см. Те лежат малко над ключицата, подчертавайки деколтето ви.
Още по-късите огърлици се наричат яки. Те стоят плътно прилепнали около врата.

Дълги огърлици

Принцеса
Това е огърлица, която е с дължина около 45 см и виси точно под деколтето.

Матине
Около 60 см дълга огърлица, която се спуска по-ниско в областта на гърдите.

Опера
Още по-дълга огърлица, която е около 70 и повече сантиметра.

Въже
Това са още по-дълги огърлици, които могат да бъдат носени в естествената си дължина, или увити два пъти около врата като по-къс модел.

Ласо
Това е още един вид много дълга огърлица със свободни краища, които могат да бъдат завързвани по различни начини в зависимост от предпочитания от вас стил.

Измерване на дължината

Закопчалката може да прибави 2 и дори повече сантиметра към дължината на огърлицата. Когато пазарувате, следете ако има указана дължина дали тя включва и закопчалката.

Метални верижки
Те вървят с всичко. Например къса платинена или сребърна верижка ще придаде нотка на блясък. По-дългите верижки от сребро или злато ще привлекат вниманието към вашия тоалет.

Висулки
Те могат да бъдат носени както с рокля, така и с джинси. Висулките привличат вниманието с интересните си форми, изработени от благородни метали или скъпоценни камъни.

Перлени нанизи
Те са важен елемент от всеки един гардероб. Могат да бъдат носени с рокля и придават изискано излъчване.

Модни огърлици
Това са например огърлици с висящ край, верижки с декоративни мъниста или скъпоценни камъни, които могат да са фиксирани или да се плъзгат по дължината на бижуто.

Снимки: Rumour Jewelry

Това също може да ви заинтересува: