Изборът на обеци

Правилно подбраните обеци могат да подчертаят вашите силни страни и да предизвикат завистта на всяка една жена. Обратно – неподходящите обеци могат да се превърнат не само в болезнено преживяване за вашите уши, но и за самочувствието ви. Предлагаме ви някои съвети, които биха ви помогнали при избора на обеци:

ДИЗАЙН
Както и всички други бижута, обеците се предлагат в многобройни форми и стилове. Въпреки че стилът на обеците, които носите често ще се определя от повода, не трябва да се притеснявате да опитате и нещо ново и нетипично. Експериментирайте с различни стилове, докато решите кое най-много ви отива. Не забравяйте, че обеците могат да помогнат много в изграждането на желания от вас образ.

МЕТАЛ
Обеците могат да се направят от различни благородни метали, включително злато, сребро и базирани на никел сплави. Когато си избирате обеци е важно да знаете, че определени метали предизвикват алергични реакции у някои хора. Това важи с особена сила за базираните на никел сплави, малки количества от които се намират например в неръждаемата стомана.

ЦВЯТ
Цветът е друг важен фактор при избора на обеци. Купувайте такива цветове, които са в тон с вашето облекло.

СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ
Решението да сложите обеци със скъпоценни камъни обикновено е базирано на конкретния случай или на вашите лични предпочитания. Малките скъпоценни камъни могат да добавят интересен акцент към всекидневното ви облекло, докато по-големите са подходящи за официални случаи. Друг важен фактор е цената. При естествените скъпоценни камъни колкото по-голям е камъкът, толкова е по-висока цената му.

РАЗМЕР
Когато става въпрос за обеци, големината им е от голямо значение. Тук трябва да се вземе предвид не само размерът на ухото, но и големината на лицето и дължината на косата. Ако обеците са твърде големи, те могат да привличат вниманието към себе си и да ви засенчат.Ако пък са твърде малки, може никой да не ги забележи.

ТЕЖЕСТ
Ако тежестта на обеците не е съобразена, те могат да причинят дискомфорт. Твърде тежките обеци могат дори да деформират ушите ви.

ДЪЛЖИНА
Дължината на обеците също не е за пренебрегване. Въпреки че по-дългите модели могат да изглеждат по-елегантно, понякога те могат да ограничат движенията ви. Когато пробвате по-дълги обеци се убедете, че можете свободно да движите главата си, без те да закачат яката или раменете ви.

КОЛКО ДА ПОХАРЧА?
Повечето жени биха предпочели да отделят по-малка сума за обеци, които ще носят всеки ден и биха платили повече за такива, които да слагат само при специални случаи. В края на краищата най-важното е да сте доволни от покупката си, без значение колко сте решили да похарчите.

снимки : Rumor Jewellery, London

Това също може да ви заинтересува: